Подкрепа за успех

Подкрепа за успех

Подкрепа за успех

И през учебната 2020/2021 година 131. СУ „Климент Тимирязев“ изпълнява дейности по проект "Подкрепа за успех", финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. Сформирани са 5 групи за обучителни затруднения  в прогимназиален етап, 1 група гимназиален етап и 1 група за занимания по интереси. Общият брой на учениците, включени в тези дейности са 52, с които работят 5 педагогически специалисти.  
Чрез проекта се осъществява обща подкрепа за личностно развитие на учениците чрез допълнително обучение по учебни предмети за превенция на обучителни затруднения и за преодоляване на системни пропуски при усвояването на учебното съдържание както и към допълнителни дейности, които са пряко насочени към преодоляване на обучителни затруднения по определените предмети. Осъществява се обща подкрепа чрез осигуряване на занимания по интереси за стимулиране на творческите изяви и за повишаване на мотивацията за учене.  С учениците от втори гимназиален етап чрез допълнителни обучения се преодоляват пропуски при усвояване на учебното съдържание с цел успешно полагане на държавния зрелостен изпит по  английски език.
Безвъзмездната финансова помощ за изпълнение на проект „Подкрепа за успех“ е осигурена от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ по Приоритетна ос 2 „Образование и учене през целия живот", съфинансирана от Европейския социален фонд
 За повече информация : https://podkrepazauspeh.mon.bg/