Успехи


Финал - Математика без граници

Финалът на 11-то издание на турнира „Математика без граници“ се проведе в гр. Несебър, България от 28 юни до 2 юли 2024 г. За него бяха класирани общо 426 ученици от България и 170 отбора. На 29 юни 2024 г. участие в индивидуалното състезание взеха ученици и от нашето училище. Бронзови медали спечелиха Мария Герасимова от 2. А кл., Пламен Николаев от 2. Г кл., Сиана Дачева, Никола Колев и Николай Халачев от 3 В кл. Мария Стефанова бе с няколко точки на крачка от бронза. Същите ученици от 3. В кл. на 30 юни 2024 г. се явиха на отборното състезание - Математическа щафета. На него те спечелиха златен медал. Трудът, постоянството и упоритостта за пореден път доказаха, че успехът идва, когато има цел, а малките стъпки водят до високи постижения. Поздравления за достойното представяне на нашите възпитаници!

Научи повече

Сбъдната мечта

В края на миналия месец Михаил Лазаров, ученик от 131. СУ, сбъдна една от своите големи мечти - да се срещне и да разговаря с космонавт. Той бе поканен във Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", където се проведе среща-разговор на живо с Майкъл Лопес-Алегрия, астронавт от NASA и главен астронавт от Axiom Space, който отговори на въпроси, зададени му от участниците за неговата работа в НАСА и множеството му мисии в Космоса.

Научи повече

Достойно представяне за Анабел Маринова и Андреа Петрова в Национален философско-исторически конкурс

Ученичките Анабел Маринова (11.б клас) и Андреа Петрова (10.а клас) участваха със свои есета за втора поредна година в Национален философско-исторически конкурс, организиран от СУ ,,Вела Благоева", гр.Велико Търново. Темата беше ,,Заедно можем всичко" и ученичките доказаха със своето достойно представяне, че когато се вложат общи усилия и труд и се даде път на творчеството, успехът неминуемо идва.

Научи повече

Забележителни успехи на учениците на 131. СУ в Националното състезание „Многознайко“ - „Аз зная английски език“

През 2023/2024г. учебна година стотици ученици от първи до седми клас от 131.СУ „Климент Аркадиевич Тимирязев“  участваха в различните кръгове на Националното състезание „Многознайко“ – „Аз зная английски език“. Ученическите състезания „Многознайко“ целят да стимулират въображението, мисленето и паметта на учениците, а заедно с това да събудят у тях желанието да участват в надпреварата за знания и успехи. Темите са съобразени с усвоените знания по английски език за съответната възрастова група. С ентусиазъм и знания, малки и големи ученици от 131. СУ „Климент Аркадиевич Тимирязев“ се включиха в чуждоезиковото предизвикателство. Медали и грамоти за достойно представяне получиха всички участници в състезанието, а това е и най-голямата, и най-важната награда за техните учители.

Научи повече

Световна купа и първи места в кикбокса за ученици от 131.СУ „Климент Тимирязев“

От 14 до 16 юни 2024 г. в Будапеща  се проведе Hungarian Kickboxing World Cup - най-силната световна купа за годината. СК „Масару“ бе представен от 40 състезатели, които завоюваха общо 10 златни, 10 сребърни и 18 бронзови медала. От тях световна купа и медали спечелиха учениците от 131 СУ „Климент Тимирязев“:

Научи повече